I. Fizjologia ludzka
III. Protokół dr. Bernsteina: podstawy i sztuczki
I. Fizjologia ludzka
III. Protokół dr. Bernsteina: podstawy i sztuczki

Żywienie niskowęglowodanowe w ciąży

“Żywienie niskowęglowodanowe mogą stosować osoby, które wyzbyły się lęku przed szkodliwością nasyconych tłuszczów zwierzęcych. Lipofobia, czyli lęk przed spożywaniem tłuszczu, opiera się na przesądzie, że konsumpcja tłuszczu prowadzi do otyłości i chorób sercowo-naczyniowych. Wykazano, że taki związek nie istnieje. W rzeczywistości to nadmiar węglowodanów powoduje insulinooporność i otyłość. Najbardziej szkodliwe dla człowieka jest żywienie zawierające duże ilości węglowodanów i tłuszczów. Współczesna wiedza pozwala na odrzucenie błędnych poglądów o szkodliwości tłuszczów pochodzenia zwierzęcego i nasyconych tłuszczów roślinnych.”
Fragment książki dr. Dangla
https://tomaszdangel.pl/zamowienia/
II. Cukrzyca
Ta strona korzysta z ciasteczek (cookies). Korzystając z niej akceptujesz naszą politykę prywatności.
Więcej informacji